top of page
Fargespill 2019_STE9954.jpg

Om Oss

Fargespill Østfold er et multikulturelt musikkprosjekt som består av 100 barn og ungdom.

På fem år har Fargespill Østfold utviklet seg til en viktig kulturinstitusjon i distriktet som har den største grenseovergangen til verden utenfor Norge. I 2020 er det hundre barn og ungdommer i alderen 9-20 år som deltar på aktivitetene til Fargespill Østfold som året gjennom forbereder forestillinger på de største kulturscenene i Halden og Fredrikstad.

 FORESTILLINGENE BYGGER PÅ DE UNGES HISTORIE

Det er de unges sanger, danser, liv og røtter forestillingene bygger på. Med støtte av et profesjonelt apparat, står barna og ungdommene og byr på seg selv, sin kultur og historie, på sitt nivå. Hver uke gjennom hele året kan Fargespill Østfold samle over hundre barn og unge til gratis kulturtilbud på Fargespillhuset i Storgata 9 i Halden og på St. Croix huset i Fredrikstad. På øvelsene står kulturelt mangfold i fokus.

 

Målet er å skape en forestilling full av musikk, dans og farger, hele tiden med innspill fra barna og ungdommene som deltar. Ved å kombinere sanger fra ulike kulturer og ha gjennomføringskraft og vilje til å se potensialet til de som er med, skapes en følelse av fellesskap, og ikke minst en konsert med en unik og kunstnerisk verdi som alle deltakerne i prosjektet og samarbeidspartnere har et eierskap til.

2

BYER

8000+

PUBLIKUMMERE

100+

DELTAKERE

HVER UKE

HELE SKOLEÅRET

Dina Billington.jpg
Dina Billington
KUNSTNERISK LEDER

Dina Billington er profesjonell sanger og pedagog. Hun har, sammen med Ove Billington, det musikalske ansvaret for forestillingene. Hun er ansvarlig for sanginstruksjon, kor/innstudering, innhenting og bearbeiding av nytt materiale.

Ove-Aleksander Billington.jpg
Ove Billington
DAGLIG LEDER

Ove Billington er profesjonell pianist og har, sammen med Dina Billington, det musikalske ansvaret for forestillingene. Han tilrettelegger musikken, og har ansvar for arrangering av musikk til forestillingene. 

unnamed (1).jpg
Karoline Stenberg Henriksen
SANGINSTRUKTØR

Karoline er utdannet musikkpedagog og har bred erfaring med å jobbe med barnekor. I Fargespill jobber Karoline med sanginnstudering. Hun er også frontfigur i rockebandet Huma Luma.

Liv Karin Cihiluka.jpg
Liv Karin Cihiluka
KOREOGRAF/DANSELÆRER

Liv Karin har gått fra å være danser i Fargespill til å bli instruktør, koreograf og korist. Hun har ansvar for dans og bevegelse i forestillingen, Hun underviser i dans på Fargespillhuset i Halden hver uke. 

SAFIA.jpg
Safia Abdi Haase
MUSIKER

Safia er en anerkjent musiker og foredragsholder. Hun ble i 2014 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for hennes arbeid til beste for kvinners og barns livsvilkår. Safia er instruktør og musiker i Fargespill. 

FOTO_LivRenate_01_edited.jpg
Liv Renate Elnes Hovengen
SANGPEDAGOG

Liv Renate er utøvende musiker og har lang erfaring med vokalundervisning.

Liv Renate er utdannet lærer og har mellomfag i musikk og musikerutdanning fra NISS. Liv Renate er sangpedagog og underviser hver uke på Fargespillhuset i Halden.

FARGESPILL ØSTFOLD HAR SOM MÅL
...at barn og ungdom skal kunne fortelle sine historier gjennom kulturarven sin

 

...at troen på at kunsten og kulturen de unge bærer med seg beriker og forandrer kulturlivet i Norge

...å gi deltakerne og publikum en opplevelse av mangfoldets underholdnings-potensiale og kreativitet
bottom of page